10 Temmuz 2015 Cuma

Kabak yemeği


    Mutfak benim terapi alanım. Ben eğer evdeysem mutlaka mutfaktayım😊
    Bizim evde öyle kolay geçiştirici yemekler pek pişmez çünkü eşim hem ev yemeği sever hemde ben de her anne gibi çocuklarımın sağlıklı beslenmesini isterim. 

    Bugün sizlere Yamaç'ın da severek yemesini fırsat bilerek benim yıllardır yaptığım kabak yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Derin zaten seviyor. Kabağın tam mevsimiyken, bu besleyici ve lezzetli yemeği bol bol yedirin bıcırıklarınıza. Siz de yiyin tabi, afiyet olsun☺ 



    Malzemeler;

3 tane orta boy kabak
1 tane soğan
200 gram kıyma
3 diş sarımsak
2 tane domates rendesi
2 kaşık Sıvı yağ
Tuz
Üzeri için bir tutam dereotu

    Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 dakika kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. Ikisini birlikte 5 dk kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesi, sarımsakları ve küp küp doğradığınız kabakları ilave edin. Hepsini birlikte birkaç defa çevirdikten sonra 1 çaybardağı kadar su ve tuz ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine derotonu serpiştirip birkaç dakika demlendirin. 

    * (Ben bu yemeği genelde kıymasız yaparım ama bu hali çocuklar ve bebekler için daha besleyici. Pişirirken üzerine pirinç yada bulgur da koyabilirsiniz. Bebekleriniz 1 yaşından ufaksa tuz koymamakta fayda var ya da çok az kullanabilirsiniz. Yamaç damak tadı çok değişik bir çocuk. Sarımsaklı ve limonlu şeyleri yiyiyor genelde. Kıyma da yemiyor o yuzden ben blendırdan geçirdim. Çatalla ezerek yedirmek en iyisi. Sarımsağı ne yemek yaparsanız yapın asla kavurmayın, pişmeye bıraktığınız anda ilave edin yemeklerinize. Sarımsak kavrulduğunda hem kokusu değişiyor hemde tüm besleyici özelliği kayboluyor)

Sevgiler Pelin

    

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder